tiistai 10. marraskuuta 2015

Enkeleitä kuolemanlaaksossa

Kuolemanlaakso on kuiva aavikkolaakso Sierra Nevadan vuoristosta lounaaseen Yhdysvalloissa. Paikka on Yhdysvaltain kuivin, kuumin ja matalin (lähde: wikipedia). Kuolemanlaakso on tunnettu kuivuudestaan ja aavikkopensaita lukuun ottamatta siellä ei kasva juuri mikään. 

Kuolemanlaaksolla viitataan myös yrityksen alkutaipaleeseen; ensimmäisiin kolmeen vuoteen perustamisesta. Tuolloin, valitettavasti, vain harva selviää yli kuolemanlaakson ja iso osa yrityksistä kuivahtaa kuumuuteen. Useimmiten taustalla on hienosti sanottuna negatiivinen kassavirta. Toisin sanoen perustamiskulut rasittavat yrityksen taloutta eikä myyntiä vielä ole, ainakaan riittävästi. Mistä siis asiakkaita ja myyntiä? Toinen tuoreiden yritysten ja yrittäjien yleinen ongelma liittyy yrityksen talouden hallintaan. Mikä ihmeen kannattavuus ja käyttökate?

Yrityksen luotsaaminen läpi kuolemanlaakson on kovaa ja usein yksinäistä hommaa. Onneksi on kuitenkin enkeleitä, jotka sparraavat ja auttavat kädestä pitäen yrityksen ja yrittäjäosaamisen kehittämisessä. Näitä enkeleitä kutsutaan meillä nimellä Yritystoiminnan valmentaja ja tuttavallisemmin Suvi, Maija, Kim, Leena, Tiina, Taina – vain muutamia mainitakseni.

Jos sinusta tuntuu, että painit yksin kuolemanlaaksossa, vilkaise alkavat koulutukset listamme (http://www.syo.fi/yrittajyys/koulutuskalenteri ) ja ilmoittaudu mukaan esimerkiksi Hämeenlinnassa 8.1.2016 starttaavaan koulutukseen!

Terveisin,
Sanna Varis
Yritystoiminnan valmentaja