keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Nuorten yrittäjyyspajan oppi kannattaa yrittäjyydessä ja työelämässä


Nuori yrittäjyyttä pohtiva tarvitsee tukea alkuvaiheeseen ja oman idean kiteyttämiseen. Suomen Yrittäjäopiston tuotteistama Nuorten yrittäjyyspaja, NYP, tarjoaa sitä. Pajassa saa ohjausta, sparrausta ja tukea verkostojen rakentamiseen. Pajasta hankittu pääoma kannattelee nuorta niin yrittäjänä kuin työelämässä toisen palveluksessa.


 Nuorten yrittäjyyspaja antaa käytännön yrittäjyysoppia nuorille.
Valmennuksen rakenne ohjaa käytännössä vaihe vaiheelta yrittäjyyteen. Se koostuu kolmesta osasta: kahden viikon kartoitusvaiheesta, tiiviistä kuuden viikon pajajaksosta ja seurantajakson teemapäivistä. Pajassa nuori laatii liiketoimintasuunnitelman ja saa siihen sparrausta koko ryhmältä.


Kokkolan vuoden 2016 Nuorten yrittäjyyspajan porukka sai tukea ryhmästä.
Välähdyksiä yrittäjyyspajalaisista voi lukea lisää
NYP:n Facebookista.
Kerttu Jalonen on ompelijayrittäjä Sikaihana-nimisestä yrityksestä Ylöjärveltä. Hän osallistui vuonna 2016 Nuorten yrittäjyyspajaan ja perusti yrityksensä kuukausi kurssin käymisen jälkeen. Kerttu kertoo videolla kokemuksistaan ja yrityksensä  kuulumisista kurssin päätyttyä.

Verkostojen rakentaminen alkaa heti NYP-ryhmässä. Toimivien yrittäjien ja asiantuntijoiden vierailut laajentavat kontakteja oman alueen verkostoihin. Nuori hankkii itselleen mentorin joko itse tai kouluttajan tukemana. Kerttu haki mentorikseen saman alan yrittäjän Facebookin ompelijayhteisön kautta.



Kerttu Jalonen perusti Nuorten yrittäjyyspajan jälkeen ompeluyrityksensä Sikaihanan. Lue Kertun koko tarina täältä.


- Olen saanut Susannalta tsemppiä, suosituksia ja vastakysymyksiä. Olisin ollut pulassa ilman mentoria, vaikka pajassa johdatetaankin asioiden äärelle, Kerttu kertoo.

Paja laittaa rajat pohdinnalle ja harjaannuttaa tekemään päätöksiä. Yrittäjyyskin on käytännössä päätösten tekemistä. Yrittäjyys ei synny liikeideasta, vaan on asenne ja vaatii myös luovuutta.

NYP on erityisesti liiketoimintaosaamisen kehittämistä varten. Jokaiselle kirkastuu pajassa varmasti se, että substanssiosaaminen on ehdoton edellytys yrityksen perustamiselle.




Ulla Haukijärvi
projektisuunnittelija
Suomen Yrittäjäopisto on valmentanut Nuorten yrittäjyyspajoissa vuodesta 2015 asti yrittäjyydestä kiinnostuneita alle 30-vuotiaita eri puolilla Suomea. Jatkuvasti kehittyvä NYP tarjoaa keväästä 2017 jälleen yrittäjyysoppia valtakunnallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti